Ce de facut, dacă aveți o mulțime de credite, și nu aveți bani să le plătiți?

salariu_minim_romania (2)

În ultimii ani, situația în care un cetățean plătește simultan multe împrumuturi a devenit o normă. Dacă, mai devreme, existența a trei tratate existente era încurcată, acum cetățenii plătesc simultan 5-6 credite sau chiar mai mult. Ei pot plăti un credit ipotecar, un împrumut în numerar, au datorii sub una sau mai multe carduri de credit, cumpără TV in credit. Astfel de împrumuturi pot duce la rezultate dezastruoase atunci când împrumutatul intră într-o groapă financiară. Există probleme cu familia, prietenii, rudele, care deranjează fără încetare diferite bănci și servicii de colectare. Cum să ieșiți din această situație, să vă ocupați de aceasta și să rezolvați problema cu împrumuturile?

Încearcă să stabilești un dialog cu băncile

De regulă, în cazul în care împrumutatul are o mulțime de împrumuturi, atunci acestea sunt emise în bănci diferite. Acest lucru complică situația, deoarece va trebui să dialogați cu fiecare bancă individuală. Acest lucru va dura o perioadă decentă de timp, dar în cele din urmă puteți ajunge la un fel de rezultat.

Băncile vă pot oferi:

  1. Vacanțe de credit. Aceasta este o amânare totală sau parțială a rambursării împrumutului. Creditul pare să fie întrerupt. Desigur, cu atât mai bine pentru tine, în cazul în care plata va profita de toate, dar cele mai multe bănci folosesc un sistem pentru furnizarea de vacanta de credit, în care debitorul continuă să plătească dobânzi și că întârzierea se aplică numai principalului. Dar chiar și acest lucru vă va ajuta să reduceți povara financiară.
  2. Restructurarea. Aceasta este o reînnoire a programului de plată pentru a reduce plata lunară. Banca lasă valoarea datoriilor neschimbată, iar perioada de rambursare se întinde, ceea ce contribuie la reducerea datoriei.